Skip to content

Terugblik senioren voorjaarscompetitie 2023

De voorjaarscompetitie loopt op zijn einde. De vrijdagavondcompetitie heeft vrijdag 9 juni zijn laatste speeldag en er is nog een enkele inhaalwedstrijd te spelen. Na een wat rommelige start doordat de banen niet op tijd klaar konden zijn door de vele regen is de competitie uiteindelijk met veel zon opgespeeld. Met 21 senioren zijn er gezellige speeldagen geweest op de donderdag, vrijdag, zaterdag en de zondag. Elke team had steeds genoeg banen tot zijn beschikking waardoor er tijd overbleef om met de tegenstanders nog gezellig na te praten. Er zijn mooie lange spannende partijen geweest en ook wedstrijden die wat sneller afgelopen waren.

Het donderdagavond team met aanvoerder Lisette den Blanken is nog in de race voor het kampioenschap, maar de inhaalwedstrijd op 15 juni gaat de beslissing geven.

Verder zijn er een aantal verdiende 2eplaatsen:

  • Donderdagochtend damesdubbel met Inger Beekmann, Petra Leijen, Evelyn van de Schoot, Imke Zaagman en Debbie Hays kwamen 1 punt te kort voor het kampioenschap.

  • Vrijdagavond gemengd dubbel met Patrick Bont, Jeroen Griffioen, Daniëlle van den Berg en Suzanne Wijers zijn met 3 keer gelijk spelen in vijf wedstrijden 2e geworden en kwamen 1 punt te kort.

  • Zaterdag dames met Sylvie Willems, José Prins, Caecilia Bart, Irene van der Hart, Tamara Schothorst en Annemieke Beijn zijn helemaal tevreden. Ze kwamen maar 1 punt te kort om kampioen te worden.

Helaas zijn er ook enkele teams gedegradeerd:

  • Het eerste herenteam op de zaterdag heeft het dit jaar niet kunnen redden. Volgend jaar een mooie kans om kampioen te worden om weer terug te keren in de 2e klasse.

  • Het tweede zaterdag herenteam zit nog in de wachtkamer. De directe concurrent voor degradatie dient nog een inhaalwedstrijd te spelen. In het onderlinge duel afgelopen zaterdag hebben ze gewonnen maar of het genoeg is….

  • Het eerste mix dubbel team op de zaterdag is het, na de promotie van vorig jaar naar de hoogste klasse, niet gelukt om zich te handhaven. Volgend jaar een nieuwe poging om kampioen te worden.

Speciale dank ook aan alle invallers. Zonder deze leden hadden de teams niet alle wedstrijden kunnen spelen.

Meer nieuws