Skip to content

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden

Via deze pagina blijf je eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws over de maatregelen rondom het coronavirus, welke impact dat op tennis heeft en je vindt hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Noot: Mogelijk worden er nog aanpassingen gedaan in de veelgestelde vragen. Hieronder vind je altijd de meest actuele versie. Deze pagina is geüpdatet op 13 januari.

Veelgestelde vragen - Corona (10 juli)

Publiek bij professionele sportwedstrijden en amateur wedstrijden en trainingen is toegestaan mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit. Als bij amateur wedstrijden en -trainingen de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Ja, het organiseren van een Toss, Laddercompetitie of clubkampioenschapen is mogelijk voor jeugd en volwassenen. Publiek is welkom, spelers mogen ook kijken bij elkaar en wachten op een volgende wedstrijd, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Dit geldt zowel op het terras, in het clubhuis als langs de baan. Voor publiek geldt dat als de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) is toegestaan. Registratie en gezondheidscheck is verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Ja, publiek is weer welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Voor publiek geldt dat als de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) is toegestaan. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Nee, toernooien en clubkampioenschappen vallen daar niet onder, dat zijn sportactiviteiten die elke dag eindigen en de volgende dag weer opstarten (zonder overnachtingen).

Ja, dat mag. De horeca op sportlocaties mag open van 6.00 tot 00.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en een checkgesprek blijven verplicht.

Vanaf 26 juni zijn cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd en volwassenen weer toegestaan, dus toernooien spelen kan dan.

Nee, want dit is een landelijke versoepeling. Uiteraard dienen organisatoren zich aan de landelijke richtlijnen te houden. De gemeente is verantwoordelijk voor handhaving. Vanaf 26 juni zijn cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen weer toegestaan en is publiek ook weer welkom. Een checkgesprek en registratie is verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Nee, er is geen maximum hiervoor. Wel geldt voor alle sporters en publiek dat ze 1.5 meter afstand moeten houden tot elkaar buiten de baan.

Vanaf 26 juni is er geen maximale groepsgrootte meer van toepassing. Tijdens het sporten hoeft geen 1.5 meter afstand gehouden te worden, buiten de baan wel.

Het advies blijft om vanuit huis een baan af te hangen, digitaal of per telefoon (telefonisch). Dit voorkomt groepsvorming, waardoor de 1.5 meter beter gewaarborgd kan worden.

Ja, dat mag. Vanaf 5 juni zijn de mogelijkheden voor binnensporten verruimd, sporten mag dan in grotere groepen (max. 50 personen).

Ja, een open dag voor jeugd mag je organiseren om ze kennis te laten maken met tennis. In de vorm van een clinic of instuifmiddag bijvoorbeeld, aanmelden/inschrijven is verplicht. Ouders mogen niet blijven kijken.

Vanaf 5 juni mogen sportkantines en clubhuizen open, ook douches en kleedkamers mogen weer worden gebruikt.

Komt het warme water op het sportcomplex uit een grote warmwaterinstallatie zoals een boiler? Dan moet de temperatuur boven de 60 graden Celsius zijn om besmetting met legionella tegen te gaan. Spoel om dezelfde reden de leidingen door met water op een temperatuur van minimaal 80 graden, nadat de accommodatie een lange periode niet is gebruikt, zoals nu het geval is. Nog enkele tips voor het voorkomen van vermenigvuldiging van legionella:

 • Zorg ervoor dat het water in de leidingen onder de 20 graden of boven de 60 graden is.
 • Voorkom dat water lang in een systeem blijft, zoals via een automatische beregeningsinstallatie.
 • Voorkom ook stilstand van water in een systeem.

Klik hier voor meer informatie over het risico van legionella.

Ja, als het gaat om noodzakelijk baanonderhoud en essentiële werkzaamheden om schade aan de banen te voorkomen, dan mag dat. Hierbij dienen wel de richtlijnen van het RIVM gehanteerd te worden.

Veelgestelde vragen - Toernooien (10 juli)

Nee, toernooien en clubkampioenschappen vallen daar niet onder, dat zijn sportactiviteiten die elke dag eindigen en de volgende dag weer opstarten (zonder overnachtingen).

Ja, dat mag. Hierbij geldt dat volwassenen altijd 1.5 meter afstand tot elkaar moeten houden, op het terras of in het clubhuis een vaste zitplaats hebben. Een checkgesprek en registratie zijn verplicht. Er is geen maximum aantal personen. Entertainment, zoals grote beeldschermen, live optredens en harde muziek, is verboden. Zie voor meer informatie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen

Toeschouwers bij trainingen en wedstrijden zijn welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Als de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code. Lees hier meer.

Vanaf 26 juni zijn cluboverstijgende wedstrijden voor de jeugd en volwassenen weer toegestaan, dus het organiseren van toernooien kan weer.

Overleg met de KNLTB of het mogelijk is om het toernooi te verplaatsen naar een ander geschikte speelweek. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via wedstrijdtennis@knltb.nl.

Dagtoernooien kunnen het hele jaar aangevraagd worden via MijnKNLTB. Wil je nog een extra weektoernooi organiseren neem dan contact met ons op via wedstrijdtennis@knltb.nl. We kijken graag samen met jullie naar een geschikte speelweek.

Ja. Onderlinge wedstrijden zoals interne competities en clubkampioenschappen met spelers van de eigen vereniging zijn voor zowel volwassen als jeugd toegestaan.

Toernooien die geannuleerd zijn ontvangen geen factuur voor de toernooiafdracht. Als je al een factuur hebt ontvangen voor je toernooi en deze kan niet doorgaan dan ontvang je van ons een creditnota.

Veelgestelde vragen – Competitie Jeugd (10 juli)

Toeschouwers bij trainingen en wedstrijden zijn welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Ja, publiek is weer welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Ja. Vanaf 5 juni mogen sportkantines,clubhuizen en terrassen open. Ook douches en kleedkamers mogen vanaf dan weer worden gebruikt.

Nee, het kabinet heeft aangegeven dat cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn toegestaan. Dit is een landelijke versoepeling.

De uitgestelde, verkorte Voorjaarscompetitie en de inschrijving voor de KNLTB Competitie 2021 in het najaar zitten erg krap op elkaar. We kunnen ons voorstellen dat dit voor ouders veel informatie in één keer betekent. We willen jullie graag helpen bij de communicatie naar ouders en hebben voorbeeldteksten gemaakt, die je kunt delen met ouders. Deze kun je hier vinden.

De Voorjaarscompetitie zou starten op 31 maart, maar vanwege de coronamaatregelen kon deze op die datum niet starten. We willen de jeugd wel wedstrijden laten spelen en op vrijdag 28 mei is duidelijk geworden dat dit mag vanaf 5 juni. Er is dus een verkorte Voorjaarscompetitie 2021, wat houdt deze in?

 • Start vanaf vrijdag 11 juni
 • 5 speeldagen op vrijdag, zaterdag of zondag
 • De laatste speeldag op zondag is 11 juli

In het najaar, op zondag 12 september begint de KNLTB Competitie 2021. De KNLTB heeft tijd nodig om deze competitie goed te kunnen indelen en daarom vindt de inschrijving van deze competitie bij de KNLTB plaats tot half juni.

De KNLTB Competitie 2021 in het kort:

 • Start op zondag 12 september
 • 8 speeldagen voor Rood en Oranje
 • 7 speeldagen voor Groen en Junioren
 • Eindigt op zondag 31 oktober

We hopen dat alle kinderen weer meedoen aan de KNLTB Competitie 2021 in het najaar.

Voor de jeugd was al eerder bekend dat wedstrijden spelen volgens het openingsplan en de routekaart van de overheid wellicht vanaf begin juni mogelijk zou zijn. Dit maakt het spelen van competitie in verkorte vorm met 5 speeldagen mogelijk. Wij willen de jeugd graag de mogelijkheid geven om competitie te spelen. We kregen daarnaast ook veel signalen dat verenigingen ook nog graag wilden spelen.

Voor de eerste speeldag mogen teams worden uitgenodigd tot maximaal 3 dagen voor de speeldag. Voor de andere speeldagen geldt de reguliere termijn van 8 dagen.

Bij de verkorte competitie is elke vereniging in principe 1 tot maximaal 2x host. Hierbij hebben we rekening gehouden met verzoeken.

De padelcompetitie voor jeugd wordt in verkorte vorm gespeeld vanaf 13 juni. Klik hier voor de aangepaste speeldata.

Zowel voor de Rode, Oranje, Groene en Junioren competitie bestaat de verkorte Voorjaarscompetitie uit maximaal 5 speeldagen.

Klik hier voor de speeldata van de verkorte voorjaarscompetitie.

Het klopt dat met 5 speeldagen de laatste speeldag in de eerste week van de zomervakantie in regio Noord valt. We kunnen ons voorstellen dat het niet voor alle teams mogelijk is op de laatste speeldag met een compleet team te verschijnen. Indien dit het geval is, communiceer dit dan tijdig met je tegenstander. Wellicht is er een andere oplossing mogelijk. Wordt er niet gespeeld, dan mag je zonder consequenties bij de uitslag invullen: Niet gepeeld.

Ja, dat kan zeker. Zorg er dan wel voor dat de finales op zaterdag gespeeld worden, dan kan op zondag competitie worden gespeeld.

Als de voorjaarscompetitie voor de jeugd doorgaat, zal deze worden gefactureerd zodra de indeling en het wedstrijdprogramma is gepubliceerd. Voor teams die zich vóór publicatie terugtrekken is geen inschrijfbijdrage verschuldigd. De inschrijfbijdrage per team voor Rood en Oranje bedraagt €13,03 en voor Groen en Geel €26,05

Er wordt in de jeugdcompetitie nooit om promotie of degradatie gespeeld, dus ook nu niet.

Door het voorlopig uitstellen van de Tenniskids Voorjaarscompetitie naar begin juni is er voor de zomervakantie geen ruimte meer voor de Tenniskids Zomercompetitie, daarom hebben wij moeten besluiten deze competitie te annuleren. In 2022 gaan we deze nieuwe competitie uiteraard weer aanbieden.

Komend najaar gaan we acht (i.p.v. vijf) dagen spelen in de Tenniskids Rode en Oranje competitie. Klik hiervoor de speeldata van de KNLTB Competitie 2021.

Veelgestelde vragen - Vereniging

Wat leuk dat je lid wilt worden van onze vereniging. Op deze pagina kun je je inschrijven als lid. Dit doe je door alle verplichte velden in te vullen. Kom je er niet uit? Stuur dan een mailtje naar info@btvdegeeren.nl.

Indien u zich voor het seizoen heeft ingeschreven dan bent u bij aanvang van het nieuwe seizoen volwaardig lid. Heeft u zich gedurende het seizoen ingeschreven? Dan dient uw inschrijving binnen drie weken volledig te zijn verwerkt.

De KNLTB-passen worden altijd afgeleverd aan de bar in het racketcentrum. Is de pas na drie weken na je inschrijving nog niet aanwezig in het clubhuis dan kun je contact opnemen met de ledenadministratie via info@btvdegeeren.nl.

Je betaalt een lagere contributie als je gedurende het seizoen lid wordt van de Geeren. Op deze pagina lees je hier meer over.

Je oude speelsterkte neem je mee naar een nieuwe vereniging, geef jouw bondsnummer op via het inschrijfformulier op de pagina lid worden.

Veelgestelde vragen - Leden (algemeen)

Vanuit de ClubApp kan je van te voren een baan reserveren. Dit kan je vinden bij Spelen > Baan reserveren.

Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.

Sommige personen zijn lid van meerdere verenigingen. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om in de KNLTB ClubApp van vereniging te wisselen zonder opnieuw te hoeven inloggen. Dit is echter wel een functionaliteit waar wij op dit moment aan werken. 

Indien je nu als gebruiker wilt wisselen van verenigingen dan kun je dat doen door middel van de volgende stappen:

 • Ga naar het tabblad ‘Meer’
 • Klik rechtsboven op het icoontje voor jouw profiel
 • Scroll naar beneden en klik op ‘Uitloggen’
 • Je komt vervolgens op de ‘Selecteer jouw club’ pagina waar je de naam van jouw andere vereniging kan selecteren
 • Log in met de gegevens van deze vereniging. Inlogproblemen? Bekijk dit support-artikel

De KNLTB ClubApp is een losse module van KNLTB.Club die clubs kunnen aanvragen. Indien jouw vereniging gebruikmaakt van de KNLTB ClubApp dan kun je de app hier downloaden te:

Na het downloaden van de KNLTB ClubApp kun je vervolgens in de lijst met clubs btv De Geeren opzoeken.

Hier vind je de totale handleiding PDF ClubApp voor de leden.

Wijzigingen kun je doorgeven aan de ledenadministratie door middel van een email ledenadministratie@btvdegeeren.nl.

(let op! Opzeggingen dienen via de pagina te gebeuren).

Het invoeren of wijzigen van een pasfoto gebeurt via je MijnKNLTB account.

Als je opzegt bestaat er een mogelijkheid dat jouw lidnummer komt te vervallen. Naast opzeggen kun je ook bij de ledenadministratie aanvragen om ‘slapend lid’ te worden. JE blijft in dit geval ingeschreven bij zowel de club als de bond en de contributie wordt verlaagd naar €25. Je verliest dan wel het recht om vrij te spelen.

Veelgestelde vragen - Senioren

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Elke donderdagavond tussen 19:30-22:00 kun je als lid van de vereniging meedoen. De GeerenToss is toegankelijk voor alle senioren ongeacht je speelsterkte. Instromen kan elk half uur. Je kan zelf aangeven als je wilt pauzeren of stoppen. Geheel vrijblijvend dus! 

Veelgestelde vragen - Jeugd

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Veelgestelde vragen - Sponsoren

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Heb je nog vragen?

Of wil je in contact komen met btv De Geeren? Vul onderstaand formulier in en we nemen direct contact met je op!