Skip to content

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden

Via deze pagina blijf je eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws over de maatregelen rondom het coronavirus, welke impact dat op tennis heeft en je vindt hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Noot: Mogelijk worden er nog aanpassingen gedaan in de veelgestelde vragen. Hieronder vind je altijd de meest actuele versie. Deze pagina is geüpdatet op 13 januari.

Veelgestelde vragen - Corona (13 januari)

Van dinsdag 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 mogen volwassenen vanaf 18 jaar tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Alleen enkelspel is dus toegestaan. Jeugd t/m 17 mag buiten wel dubbelen.

Ja, die lobby is er zeer zeker. Samen met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft de KNLTB zich de afgelopen maanden flink ingezet om sport op de politieke agenda te zetten. Immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Dat is gelukt. We zijn blij dat we, in tegenstelling tot veel andere sporten, het hele jaar door hebben kunnen tennissen, en nog steeds. Al is het dan op dit moment alleen buiten en alleen enkelspel. Veel (team)sporten voor volwassenen liggen sinds oktober stil en competities zijn stopgezet. We blijven in gesprek met het ministerie van VWS om sporten met meer dan 2 volwassenen snel mogelijk te maken, zodra de situatie het weer toelaat en versoepelingen mogelijk zijn. Tennis kan veilig met 1.5 meter afstand en verenigingen en spelers hebben laten zien dit goed te kunnen organiseren. We hopen dat dubbelen snel weer kan, daar blijven we ons hard voor maken.

De landelijke regel is dat sporten in groepjes van max. 2 personen vanaf 18 jaar is toegestaan. Dubbelen kan daarom niet, maximaal 2 personen per baan. Hierop zijn geen uitzonderingen. In overleg met NOC*NSF is besloten dat tennis en padel met 4 personen uit 1 huishouden, of met 2 stellen dan ook niet is toegestaan. Ook hier geldt: maximaal met 2 personen in een groepje mogen samen sporten. Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte.

Ja, maar alleen buiten en voor volwassenen is alleen enkelspel toegestaan tot met 19 januari. Jeugd t/m 17 jaar mag wel dubbelen.

Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer.

Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
zij niet mengen.

Wanneer er in één trainingsgroep leerlingen zitten die jonger zijn dan 18 jaar én leerlingen vanaf 18 jaar dan gelden de maatregelen voor de leerlingen vanaf 18 jaar. Dus groepsgrootte van maximaal 2 per baan en altijd 1.5 meter afstand tot elkaar houden.

Nee, buiten geldt alleen een maximale groepsgrootte van 2 personen op anderhalve meter afstand. Jeugd t/m 17 jaar uitgezonderd.

Wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten, uitgezonderd de nationale selectiesporters en betaald voetbal. Lees hier meer.

Nee. Georganiseerde wedstrijden voor volwassenen zijn niet toegestaan. Dus geen interne competitie, tossavond, laddercompetitie of clubkampioenschappen. Onderlinge trainingswedstrijdjes of oefenpotjes spelen op de eigen vereniging mag wel. Dit houdt in dat er vooraf een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op.

Onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd t/m 17 jaar (met teams) van de eigen vereniging zijn wel toegestaan. Hier geldt geen maximale groepsgrootte. Deze richtlijn is iets minder strak dan we voorheen hebben gecommuniceerd. De ervaringen van de afgelopen maand laten zien dat dit in diverse takken van sport zoals voetbal en hockey ook succesvol wordt opgepakt.

Ja. Onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd (met teams) van de eigen vereniging zijn wel toegestaan. Hier geldt geen maximale groepsgrootte. Deze richtlijn is iets minder strak dan we voorheen hebben gecommuniceerd. De ervaringen van de afgelopen maand laten zien dat dit in diverse takken van sport zoals voetbal en hockey ook succesvol wordt opgepakt. Voor jeugd t/m 17 jaar mogen wel onderlinge wedstrijden georganiseerd worden op de vereniging.

Nee, naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

De toiletten zijn alleen geopend voor noodgevallen.

Nee, het is niet toegestaan om te tennissen in de hal.

Ja, die lobby is er zeer zeker. Samen met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft de KNLTB zich de afgelopen maanden flink ingezet om sport op de politieke agenda te zetten. Immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Dat is gelukt. We zijn blij dat we, in tegenstelling tot veel andere sporten, het hele jaar door hebben kunnen tennissen, en nog steeds. Al is het dan op dit moment alleen buiten en alleen enkelspel. Veel (team)sporten voor volwassenen liggen sinds oktober stil en competities zijn stopgezet. We blijven in gesprek met het ministerie van VWS om sporten met meer dan 2 volwassenen, zowel buiten als binnen mogelijk te maken, zodra de situatie het weer toelaat en versoepelingen mogelijk zijn. Tennis en padel kan veilig met 1.5 meter afstand en verenigingen, commerciële hallen en spelers hebben laten zien dit goed te kunnen organiseren. We hopen dat dubbelen buiten en binnen snel weer kan, daar blijven we ons hard voor maken.

Een ouder/begeleider die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een sporter met een beperking, mogen aanwezig zijn bij de sportactiviteit.

Als een jeugdlid t/m 17 jaar op de eigen accommodatie een training heeft dan worden ouders (ook als ze het kind brengen naar de club) als toeschouwer gezien en mogen zij niet blijven kijken.

Maak zoveel mogelijk afspraken met andere ouders over carpoolen. Indien dat niet mogelijk is, dan is op het park blijven toegestaan, maar zorg hierbij voor het naleven van de regels.

De sportkantine of het clubhuis kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het tennis en/of padel. Denk hierbij aan leraren, coronacoördinatoren en noodgevallen zoals een plotseling EHBO-geval. Probeer waar mogelijk vergaderactiviteiten zoveel mogelijk online te organiseren. Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven.

Veelgestelde vragen - Vereniging

Wat leuk dat je lid wilt worden van onze vereniging. Op deze pagina kun je je inschrijven als lid. Dit doe je door alle verplichte velden in te vullen. Kom je er niet uit? Stuur dan een mailtje naar info@btvdegeeren.nl.

Indien u zich voor het seizoen heeft ingeschreven dan bent u bij aanvang van het nieuwe seizoen volwaardig lid. Heeft u zich gedurende het seizoen ingeschreven? Dan dient uw inschrijving binnen drie weken volledig te zijn verwerkt.

De KNLTB-passen worden altijd afgeleverd aan de bar in het racketcentrum. Is de pas na drie weken na je inschrijving nog niet aanwezig in het clubhuis dan kun je contact opnemen met de ledenadministratie via info@btvdegeeren.nl.

Je betaalt een lagere contributie als je gedurende het seizoen lid wordt van de Geeren. Op deze pagina lees je hier meer over.

Je oude speelsterkte neem je mee naar een nieuwe vereniging, geef jouw bondsnummer op via het inschrijfformulier op de pagina lid worden.

Veelgestelde vragen - Leden (algemeen)

Vanuit de ClubApp kan je van te voren een baan reserveren. Dit kan je vinden bij Spelen > Baan reserveren.

Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.

Sommige personen zijn lid van meerdere verenigingen. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om in de KNLTB ClubApp van vereniging te wisselen zonder opnieuw te hoeven inloggen. Dit is echter wel een functionaliteit waar wij op dit moment aan werken. 

Indien je nu als gebruiker wilt wisselen van verenigingen dan kun je dat doen door middel van de volgende stappen:

  • Ga naar het tabblad ‘Meer’
  • Klik rechtsboven op het icoontje voor jouw profiel
  • Scroll naar beneden en klik op ‘Uitloggen’
  • Je komt vervolgens op de ‘Selecteer jouw club’ pagina waar je de naam van jouw andere vereniging kan selecteren
  • Log in met de gegevens van deze vereniging. Inlogproblemen? Bekijk dit support-artikel

De KNLTB ClubApp is een losse module van KNLTB.Club die clubs kunnen aanvragen. Indien jouw vereniging gebruikmaakt van de KNLTB ClubApp dan kun je de app hier downloaden te:

Na het downloaden van de KNLTB ClubApp kun je vervolgens in de lijst met clubs btv De Geeren opzoeken.

Hier vind je de totale handleiding PDF ClubApp voor de leden.

Wijzigingen kun je doorgeven aan de ledenadministratie door middel van een email ledenadministratie@btvdegeeren.nl.

(let op! Opzeggingen dienen via de pagina te gebeuren).

Het invoeren of wijzigen van een pasfoto gebeurt via je MijnKNLTB account.

Als je opzegt bestaat er een mogelijkheid dat jouw lidnummer komt te vervallen. Naast opzeggen kun je ook bij de ledenadministratie aanvragen om ‘slapend lid’ te worden. JE blijft in dit geval ingeschreven bij zowel de club als de bond en de contributie wordt verlaagd naar €25. Je verliest dan wel het recht om vrij te spelen.

Veelgestelde vragen - Senioren

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Elke donderdagavond tussen 19:30-22:00 kun je als lid van de vereniging meedoen. De GeerenToss is toegankelijk voor alle senioren ongeacht je speelsterkte. Instromen kan elk half uur. Je kan zelf aangeven als je wilt pauzeren of stoppen. Geheel vrijblijvend dus! 

Veelgestelde vragen - Jeugd

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Veelgestelde vragen - Sponsoren

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Heb je nog vragen?

Of wil je in contact komen met btv De Geeren? Vul onderstaand formulier in en we nemen direct contact met je op!