Skip to content

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden

Via deze pagina blijf je eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws over de maatregelen rondom het coronavirus, welke impact dat op tennis heeft en je vindt hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Noot: Mogelijk worden er nog aanpassingen gedaan in de veelgestelde vragen. Hieronder vind je altijd de meest actuele versie. Deze pagina is geüpdatet op 13 januari.

Veelgestelde vragen - Corona (10 juli)

Mag publiek komen kijken bij trainingen en wedstrijden? (UPDATE)

Publiek bij professionele sportwedstrijden en amateur wedstrijden en trainingen is toegestaan mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit. Als bij amateur wedstrijden en -trainingen de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Kunnen de toss, de laddercompetitie of de clubkampioenschappen doorgaan? (UPDATE)

Ja, het organiseren van een Toss, Laddercompetitie of clubkampioenschapen is mogelijk voor jeugd en volwassenen. Publiek is welkom, spelers mogen ook kijken bij elkaar en wachten op een volgende wedstrijd, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Dit geldt zowel op het terras, in het clubhuis als langs de baan. Voor publiek geldt dat als de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) is toegestaan. Registratie en gezondheidscheck is verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Mag ik blijven kijken als ik het jeugdteam naar een uitwedstrijd moet rijden? (UPDATE)

Ja, publiek is weer welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Voor publiek geldt dat als de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) is toegestaan. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Meerdaagse evenementen zijn niet toegestaan, vallen open toernooien en clubkampioenschappen hier ook onder? (NIEUW)

Nee, toernooien en clubkampioenschappen vallen daar niet onder, dat zijn sportactiviteiten die elke dag eindigen en de volgende dag weer opstarten (zonder overnachtingen).

Mag het clubhuis en het terras op onze vereniging open?

Ja, dat mag. De horeca op sportlocaties mag open van 6.00 tot 00.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en een checkgesprek blijven verplicht.

Zijn competities en wedstrijden toegestaan?

Vanaf 26 juni zijn cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd en volwassenen weer toegestaan, dus toernooien spelen kan dan.

Heb ik toestemming van de gemeente nodig voor het organiseren van een toernooi?

Nee, want dit is een landelijke versoepeling. Uiteraard dienen organisatoren zich aan de landelijke richtlijnen te houden. De gemeente is verantwoordelijk voor handhaving. Vanaf 26 juni zijn cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen weer toegestaan en is publiek ook weer welkom. Een checkgesprek en registratie is verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Is er een maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn op een tennisvereniging?

Nee, er is geen maximum hiervoor. Wel geldt voor alle sporters en publiek dat ze 1.5 meter afstand moeten houden tot elkaar buiten de baan.

Wat is de maximale groepsgrootte voor trainingen?

Vanaf 26 juni is er geen maximale groepsgrootte meer van toepassing. Tijdens het sporten hoeft geen 1.5 meter afstand gehouden te worden, buiten de baan wel.

Wat is het advies voor het afhangen van een baan?

Het advies blijft om vanuit huis een baan af te hangen, digitaal of per telefoon (telefonisch). Dit voorkomt groepsvorming, waardoor de 1.5 meter beter gewaarborgd kan worden.

Mag ik nog tennissen/padellen in de (blaas)hal?

Ja, dat mag. Vanaf 5 juni zijn de mogelijkheden voor binnensporten verruimd, sporten mag dan in grotere groepen (max. 50 personen).

Mag er een open dag georganiseerd worden voor de jeugd?

Ja, een open dag voor jeugd mag je organiseren om ze kennis te laten maken met tennis. In de vorm van een clinic of instuifmiddag bijvoorbeeld, aanmelden/inschrijven is verplicht. Ouders mogen niet blijven kijken.

Mogen onze kleedkamers en douches open?

Vanaf 5 juni mogen sportkantines en clubhuizen open, ook douches en kleedkamers mogen weer worden gebruikt.

De douches zijn lang niet gebruikt. Hoe voorkomen we legionellabesmetting?

Komt het warme water op het sportcomplex uit een grote warmwaterinstallatie zoals een boiler? Dan moet de temperatuur boven de 60 graden Celsius zijn om besmetting met legionella tegen te gaan. Spoel om dezelfde reden de leidingen door met water op een temperatuur van minimaal 80 graden, nadat de accommodatie een lange periode niet is gebruikt, zoals nu het geval is. Nog enkele tips voor het voorkomen van vermenigvuldiging van legionella:

 • Zorg ervoor dat het water in de leidingen onder de 20 graden of boven de 60 graden is.
 • Voorkom dat water lang in een systeem blijft, zoals via een automatische beregeningsinstallatie.
 • Voorkom ook stilstand van water in een systeem.

Klik hier voor meer informatie over het risico van legionella.

Mogen vrijwilligers en externe partijen op het park komen om baanonderhoud te doen?

Ja, als het gaat om noodzakelijk baanonderhoud en essentiële werkzaamheden om schade aan de banen te voorkomen, dan mag dat. Hierbij dienen wel de richtlijnen van het RIVM gehanteerd te worden.

Veelgestelde vragen - Toernooien (10 juli)

Meerdaagse evenementen zijn niet toegestaan, vallen open toernooien en clubkampioenschappen hier ook onder? (NIEUW)

Nee, toernooien en clubkampioenschappen vallen daar niet onder, dat zijn sportactiviteiten die elke dag eindigen en de volgende dag weer opstarten (zonder overnachtingen).

Mogen we activiteiten zoals een sponsordiner, BBQ of feestavond organiseren tijdens ons toernooi? (UPDATE)

Ja, dat mag. Hierbij geldt dat volwassenen altijd 1.5 meter afstand tot elkaar moeten houden, op het terras of in het clubhuis een vaste zitplaats hebben. Een checkgesprek en registratie zijn verplicht. Er is geen maximum aantal personen. Entertainment, zoals grote beeldschermen, live optredens en harde muziek, is verboden. Zie voor meer informatie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen

Mogen ouders komen kijken bij de jeugdtoernooien? (UPDATE)

Toeschouwers bij trainingen en wedstrijden zijn welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Als de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code. Lees hier meer.

Zijn cluboverstijgende toernooien weer toegestaan?

Vanaf 26 juni zijn cluboverstijgende wedstrijden voor de jeugd en volwassenen weer toegestaan, dus het organiseren van toernooien kan weer.

Kan ik mijn geannuleerde toernooi nog verplaatsen?

Overleg met de KNLTB of het mogelijk is om het toernooi te verplaatsen naar een ander geschikte speelweek. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via wedstrijdtennis@knltb.nl.

Kan ik nog een extra toernooi organiseren in de zomerperiode?

Dagtoernooien kunnen het hele jaar aangevraagd worden via MijnKNLTB. Wil je nog een extra weektoernooi organiseren neem dan contact met ons op via wedstrijdtennis@knltb.nl. We kijken graag samen met jullie naar een geschikte speelweek.

Zijn interne toernooien toegestaan?

Ja. Onderlinge wedstrijden zoals interne competities en clubkampioenschappen met spelers van de eigen vereniging zijn voor zowel volwassen als jeugd toegestaan.

Krijg ik de toernooiafdracht terug als mijn toernooi geannuleerd is?

Toernooien die geannuleerd zijn ontvangen geen factuur voor de toernooiafdracht. Als je al een factuur hebt ontvangen voor je toernooi en deze kan niet doorgaan dan ontvang je van ons een creditnota.

Veelgestelde vragen – Competitie Jeugd (10 juli)

Mogen ouders komen kijken bij de Jeugdcompetitie? (UPDATE)

Toeschouwers bij trainingen en wedstrijden zijn welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Mag ik blijven kijken als ik het jeugdteam naar een uitwedstrijd moet rijden? (UPDATE)

Ja, publiek is weer welkom bij sportactiviteiten, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1.5 meter afstand van elkaar zit. Registratie en een checkgesprek zijn verplicht. Dit kan bijv. met een intekenlijst of QR-code.

Mogen onze kleedkamers en douches open tijdens de Jeugdcompetitie?

Ja. Vanaf 5 juni mogen sportkantines,clubhuizen en terrassen open. Ook douches en kleedkamers mogen vanaf dan weer worden gebruikt.

Heb ik toestemming van de gemeente nodig voor het spelen van Jeugdcompetitie op mijn park?

Nee, het kabinet heeft aangegeven dat cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn toegestaan. Dit is een landelijke versoepeling.

Hoe informeer ik de ouders over de uitgestelde Voorjaarscompetitie én inschrijving van het najaar?

De uitgestelde, verkorte Voorjaarscompetitie en de inschrijving voor de KNLTB Competitie 2021 in het najaar zitten erg krap op elkaar. We kunnen ons voorstellen dat dit voor ouders veel informatie in één keer betekent. We willen jullie graag helpen bij de communicatie naar ouders en hebben voorbeeldteksten gemaakt, die je kunt delen met ouders. Deze kun je hier vinden.

De Voorjaarscompetitie zou starten op 31 maart, maar vanwege de coronamaatregelen kon deze op die datum niet starten. We willen de jeugd wel wedstrijden laten spelen en op vrijdag 28 mei is duidelijk geworden dat dit mag vanaf 5 juni. Er is dus een verkorte Voorjaarscompetitie 2021, wat houdt deze in?

 • Start vanaf vrijdag 11 juni
 • 5 speeldagen op vrijdag, zaterdag of zondag
 • De laatste speeldag op zondag is 11 juli

In het najaar, op zondag 12 september begint de KNLTB Competitie 2021. De KNLTB heeft tijd nodig om deze competitie goed te kunnen indelen en daarom vindt de inschrijving van deze competitie bij de KNLTB plaats tot half juni.

De KNLTB Competitie 2021 in het kort:

 • Start op zondag 12 september
 • 8 speeldagen voor Rood en Oranje
 • 7 speeldagen voor Groen en Junioren
 • Eindigt op zondag 31 oktober

We hopen dat alle kinderen weer meedoen aan de KNLTB Competitie 2021 in het najaar.

Waarom is niet besloten de Voorjaarscompetitie voor de jeugd te verplaatsen?

Voor de jeugd was al eerder bekend dat wedstrijden spelen volgens het openingsplan en de routekaart van de overheid wellicht vanaf begin juni mogelijk zou zijn. Dit maakt het spelen van competitie in verkorte vorm met 5 speeldagen mogelijk. Wij willen de jeugd graag de mogelijkheid geven om competitie te spelen. We kregen daarnaast ook veel signalen dat verenigingen ook nog graag wilden spelen.

Op 28 mei is de indeling van de verkorte Voorjaarscompetitie pas gepubliceerd. Wat is dan de termijn om tegenstanders uit te nodigen?

Voor de eerste speeldag mogen teams worden uitgenodigd tot maximaal 3 dagen voor de speeldag. Voor de andere speeldagen geldt de reguliere termijn van 8 dagen.

Hoeveel dagen zullen wij host zijn tijdens de verkorte Voorjaarscompetitie?

Bij de verkorte competitie is elke vereniging in principe 1 tot maximaal 2x host. Hierbij hebben we rekening gehouden met verzoeken.

Zijn er ook aangepaste speeldata voor de Voorjaarscompetitie Padel voor de jeugd?

De padelcompetitie voor jeugd wordt in verkorte vorm gespeeld vanaf 13 juni. Klik hier voor de aangepaste speeldata.

Uit hoeveel speeldagen bestaat de verkorte Voorjaarscompetitie?

Zowel voor de Rode, Oranje, Groene en Junioren competitie bestaat de verkorte Voorjaarscompetitie uit maximaal 5 speeldagen.

Wat zijn de speeldata van de verkorte Voorjaarscompetitie voor de jeugd?

Klik hier voor de speeldata van de verkorte voorjaarscompetitie.

De laatste speeldag valt in de zomervakantie regio Noord, hoe gaan we daarmee om?

Het klopt dat met 5 speeldagen de laatste speeldag in de eerste week van de zomervakantie in regio Noord valt. We kunnen ons voorstellen dat het niet voor alle teams mogelijk is op de laatste speeldag met een compleet team te verschijnen. Indien dit het geval is, communiceer dit dan tijdig met je tegenstander. Wellicht is er een andere oplossing mogelijk. Wordt er niet gespeeld, dan mag je zonder consequenties bij de uitslag invullen: Niet gepeeld.

Wij organiseren een jeugdtoernooi in juni, kunnen we dit combineren met de verkorte competitie?

Ja, dat kan zeker. Zorg er dan wel voor dat de finales op zaterdag gespeeld worden, dan kan op zondag competitie worden gespeeld.

Wordt het inschrijfgeld van de Voorjaarscompetitie gefactureerd?

Als de voorjaarscompetitie voor de jeugd doorgaat, zal deze worden gefactureerd zodra de indeling en het wedstrijdprogramma is gepubliceerd. Voor teams die zich vóór publicatie terugtrekken is geen inschrijfbijdrage verschuldigd. De inschrijfbijdrage per team voor Rood en Oranje bedraagt €13,03 en voor Groen en Geel €26,05

Hoe zit het met promotie en degradatie?

Er wordt in de jeugdcompetitie nooit om promotie of degradatie gespeeld, dus ook nu niet.

Wat gebeurt er met de Tenniskids Zomercompetitie die dit jaar voor het eerst voor Rood en Oranje in heel Nederland georganiseerd zou worden?

Door het voorlopig uitstellen van de Tenniskids Voorjaarscompetitie naar begin juni is er voor de zomervakantie geen ruimte meer voor de Tenniskids Zomercompetitie, daarom hebben wij moeten besluiten deze competitie te annuleren. In 2022 gaan we deze nieuwe competitie uiteraard weer aanbieden.

Wat gaan jullie doen om het gebrek aan wedstrijdjes voor Rood en Oranje in het voorjaar te compenseren?

Komend najaar gaan we acht (i.p.v. vijf) dagen spelen in de Tenniskids Rode en Oranje competitie. Klik hiervoor de speeldata van de KNLTB Competitie 2021.

Veelgestelde vragen - Vereniging

Ik wil lid worden bij de Geeren, hoe meld ik mij aan?

Wat leuk dat je lid wilt worden van onze vereniging. Op deze pagina kun je je inschrijven als lid. Dit doe je door alle verplichte velden in te vullen. Kom je er niet uit? Stuur dan een mailtje naar info@btvdegeeren.nl.

Hoe lang duurt het voordat ik ben ingeschreven?

Indien u zich voor het seizoen heeft ingeschreven dan bent u bij aanvang van het nieuwe seizoen volwaardig lid. Heeft u zich gedurende het seizoen ingeschreven? Dan dient uw inschrijving binnen drie weken volledig te zijn verwerkt.

Krijg ik korting als ik later gedurende het seizoen lid word van de Geeren?

Je betaalt een lagere contributie als je gedurende het seizoen lid wordt van de Geeren. Op deze pagina lees je hier meer over.

Hoe kom ik aan een KNLTB pas?

De KNLTB-passen worden altijd afgeleverd aan de bar in het racketcentrum. Is de pas na drie weken na je inschrijving nog niet aanwezig in het clubhuis dan kun je contact opnemen met de ledenadministratie via info@btvdegeeren.nl.

Ik ben nu lid bij een andere vereniging, neem ik mijn ‘oude’ speelsterkte mee naar de nieuwe vereniging?

Je oude speelsterkte neem je mee naar een nieuwe vereniging, geef jouw bondsnummer op via het inschrijfformulier op de pagina lid worden.

Veelgestelde vragen - Leden (algemeen)

Hoe kan ik een baan reserveren? (KNLTB ClubApp)

Vanuit de ClubApp kan je van te voren een baan reserveren. Dit kan je vinden bij Spelen > Baan reserveren.

Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.

Hoe kun je inloggen bij meerdere clubs?? (KNLTB ClubApp)

Sommige personen zijn lid van meerdere verenigingen. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om in de KNLTB ClubApp van vereniging te wisselen zonder opnieuw te hoeven inloggen. Dit is echter wel een functionaliteit waar wij op dit moment aan werken.

Indien je nu als gebruiker wilt wisselen van verenigingen dan kun je dat doen door middel van de volgende stappen:

 • Ga naar het tabblad ‘Meer’
 • Klik rechtsboven op het icoontje voor jouw profiel
 • Scroll naar beneden en klik op ‘Uitloggen’
 • Je komt vervolgens op de ‘Selecteer jouw club’ pagina waar je de naam van jouw andere vereniging kan selecteren
 • Log in met de gegevens van deze vereniging. Inlogproblemen? Bekijk dit support-artikel
Waar is de KNLTB ClubApp te downloaden? (KNLTB ClubApp)

De KNLTB ClubApp is een losse module van KNLTB.Club die clubs kunnen aanvragen. Indien jouw vereniging gebruikmaakt van de KNLTB ClubApp dan kun je de app hier downloaden te:

Na het downloaden van de KNLTB ClubApp kun je vervolgens in de lijst met clubs btv De Geeren opzoeken.

Waar kan ik meer informatie vinden over de ClubApp? (KNLTB ClubApp)

Hier vind je de totale handleiding PDF ClubApp voor de leden.

Hoe kan ik persoonlijke gegevens wijzigen (Rekeningnummer, emailadres, telefoonnummer etc.)?

Wijzigingen kun je doorgeven aan de ledenadministratie door middel van een email ledenadministratie@btvdegeeren.nl.

(let op! Opzeggingen dienen via de pagina te gebeuren).

Hoe wijzig ik mijn pasfoto?

Het invoeren of wijzigen van een pasfoto gebeurt via je MijnKNLTB account.

Ik ben komend seizoen in verband met werk / studie / blessure niet in staat om te spelen, maar ik verwacht weer in de toekomst te gaan spelen, dien ik dan op te zeggen?

Als je opzegt bestaat er een mogelijkheid dat jouw lidnummer komt te vervallen. Naast opzeggen kun je ook bij de ledenadministratie aanvragen om ‘slapend lid’ te worden. Je blijft in dit geval ingeschreven bij zowel de club als de bond en de contributie wordt verlaagd naar €25. Je verliest dan wel het recht om vrij te spelen.

Veelgestelde vragen - Senioren

Wanneer kan ik me inschrijven voor de competitie?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Hoe geef ik me op voor de reservelijst?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Wanneer wordt bekend of en met wie ik ingedeeld ben in een team?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Ik heb nog geen mail gehad, betekent dit dat ik niet ben ingedeeld?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Wanneer kan ik mij aanmelden voor de tennisladder?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Ik ben net begonnen met tennissen, kan ik dan meedoen aan de GeerenToss op de donderdagavond?

Elke donderdagavond tussen 19:30-22:00 kun je als lid van de vereniging meedoen. De GeerenToss is toegankelijk voor alle senioren ongeacht je speelsterkte. Instromen kan elk half uur. Je kan zelf aangeven als je wilt pauzeren of stoppen. Geheel vrijblijvend dus!

Veelgestelde vragen - Jeugd

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn kind aanmelden voor tennis?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Mijn dochter wilt competitie spelen. Waar en wanneer kan ik haar hiervoor aanmelden?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Veelgestelde vragen - Sponsoren

Ik wil mij aanmelden als sponsor, bij wie of waar moet ik zijn?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Wat zijn de sponsormogelijkheden?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Ik wil een doek met mijn bedrijfslogo op de baan, is dat mogelijk?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Wat is de meerwaarde voor mij als ondernemer om sponsor te zijn bij de Geeren?

Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Heb je nog vragen?

Of wil je in contact komen met btv De Geeren? Vul onderstaand formulier in en we nemen direct contact met je op!